Poklanjamo vam BESPLATNU DOSTAVU za sve narudžbe, neovisno o iznosu ako za isporuku odaberete BOX NOW dostavu na paketomate! Promo razdoblje traje do 31.07.

Groovy skin predstavlja: korejske SPF kreme

Korejska kozmetika je u posljednjih nekoliko godina osvojila svijet i zasluženo postala favorit brojnih skincare influencera te još važnije – prepoznata je od strane običnih korisnika. Ako se pitate zašto, odgovor se krije u spoju učinkovitih sastojaka u precizno doziranim koncentracijama koji su onda kombinirani s najkvalitetnijim prirodnim ekstraktima kako bi pružili najbolje iskustvo za krajnjeg korisnika.

Kada govorimo o preparativnoj kozmetici općenito, jedna od najbitnijih stavki je svakako zaštita od štetnog sunčevog zračenja, odnosno SPF (sun protection factor) proizvodi. Svi znamo da bi ih trebali koristiti svakodnevno, jer osim što služe kao trenutna zaštita i najbolja su prevencija za buduće kožne probleme, dopuštaju koži regeneraciju i oporavak te ju kroz takvu svakodnevnu zaštitu možemo dovesti u puno bolje stanje. Čak I bez upotrebe aktivnica!

I upravo je tu korejska kozmetika postavila trendove – kreirali su iznimno pouzdane SPF proizvode koji nude vrlo visoku zaštitu uz elegantnu teksturu i (uglavnom) dodatne sastojke koji sinergijski djeluju u obrani kože od UV zračenja. Super ovlaživači poput hijaluronske kiseline, niacinamida i pantenola, spojeni su s prirodnim sastojcima kao što su ekstrakt riže, Centella Asiatica (tigrova trava) i aloe vera, gdje potom dobijemo jedan kompletno zaokruženi proizvod koji osim primarne funkcije zaštite, hidratizira kožu, obnavlja ju i umiruje. Zadnjih godinu i pol intenzivno sam isprobavao njihove SPF-ove i moram izdvojiti one koji su me najviše dojmili.

1. Na prvom mjestu je svakako Beauty Of Joseon – Relief Sun: Rice + Probiotics SPF 50 – u ovom trenutku usudio bih se reći i globalni fenomen, a kada ga probate i sami vidite zašto. Osim vrlo visoke zaštite, okosnicu formulacije čini čak 30% ekstrakta riže i fermentiranih žitarica, koje, zahvaljujući bogatstvu vitamina, minerala i aminokiselina, obnavljaju, umiruju i pružaju hidrataciju. Glicerin i niacinamid dodatno vlaže kože, sprječavaju dehidraciju prilikom intenzivnog izlaganja suncu, a zanimljiv je i kompleks probiotika koji balansira mikrobiom kože i jača kožnu barijeru. I to nije kraj – dolazi s teksturom lagane kreme, bez parfema i ulja, ne ostavlja bijeli trag, a upije se do neutralnog završetka.

2. Nešto konkretniju teksturu donosi COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF 50 – pouzdana zaštita u obliku hranjive kreme, sadrži robusne količine ekstrakta aloe vere, koja anulira posljedice izlaganja suncu poput popratnog crvenila i suhe kože. Iako je za sve tipove kože, u njoj će posebno uživati suha do normalna koža, dok ju mješovita do masna koža može koristiti samostalno, kao 2u1 proizvod (SPF +  hidratantna krema).

3. Najnoviji dodatak mojoj postavi je Thank You Farmer – Sun Project: Light Sun Essence SPF 50 koji dolazi s “airy touch” teksturom koja naginje ka fluidu, a ostavlja polumat završetak. Idealan za mješovitu do masnu kožu, osim vrlo visoke zaštite, obogaćen je i prirodnim ekstraktima poput bambusove vode, aloe vere i lipida soje koji održavaju optimalnu vlažnost kože, preveniraju dehidraciju koju često vežemo uz SPF proizvode, a bez problema se i reaplicira tijekom dana. Zanimljivost je ta što dolazi u pakiranju od 120 ml što je uistinu rijetko kod ovakvih proizvoda.

Zaista više nema izlike za nekorištenje zaštitnih proizvoda – postoje opcije za svaki tip kože, prvenstveno imajući na umu teksture. One su praktične i elegantne, ugodne i ne ostavljaju bijeli trag. Hranjive kreme, fluidi ili nešto između, sve to možete pronaći u tri gore navedena SPF, bitno je samo odabrati jedan i uživati u bezbrižnom boravku na suncu.

[]